Cennet Hurması Kurusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 kg cennet hurması
- 3 lt su
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tutam kekik
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle trabzon hurmaları (cennet elmaları ) kesinlikle olgunlaşmamış olmalı.
- hafifçe turuncu yahut sarıya yakın olgunlaşmamış hurmalar olmalı. Ekim kasım ayları bu tanımı hazırlamak için en ülkü vakittir.aslına bakarsan kurutmak için aldığınızı dediğiniz vakit sizlere kısmını da asmaya uygun olacak biçimde kesip vereceklerdir.
- Hurmaları tertemizce yıkayıp soyalım.
- ondan sonrasında bıçak sayesinde yahut soyacak sayesinde dış kabuklarını büsbütün soyalım.
- Hurmaların tamamını soyduktan daha sonra sağlam bir ipe görüntümde gösterdiğim biçimde bağlayalım.
- Bağlarken her bir trabzon hurması içinde 4-5 parmak ara bırakın. Birbirine temas etmeden kurumalılar.
- Ben 7 adet trabzon hurmasını tek bir ipe bağlayarak hazırladım. Bütün hurmaları birebir biçimde sağlam olacak biçimde bağlayalım.
- Geniş bir tencerenin içerisine suyu alıp kaynamaya bırakalım.
- İçerisinde tuz ve kekiği ilave edelim ben tane kekik kullandım o yüzden pak bir tülbent içerisine geçirme gereği duymadım. Sofralarda kullandığımız kekiklerden koyacaksanız kesinlikle pak bir minik tülbent içerisine koyup suda kaynamasını sağlayın.
- Kekik ve tuzlu su 2-3 dakika boyunca kaynasın.
- ondan sonrasında hazırlamış olduğumuz hurmaları tencerenin içerisine koyalım. 30 saniye boyunca bekletip ondan sonrasında çıkartalım.
- Bu süreci atlamadan yapmanızı tavsiye ediyorum atlarsanız şayet kuruma sırasında çürümeler meydana gelebilir.
- ondan sonrasında cennet hurmalarını çamaşır askısına bağlayalım. Birbirine temas etmemeli.
- Güneş ve yağmur görmeyen bir yerde kurumaya bırakın. Bu süreci salonunuzda da yapabilirsiniz. Hiç sorun olmayacaktır. Bütün biçimde asılan cennet hurmalarının kuruması 1 ayı bulacaktır.
- Dilerseniz dilimleyerek pak bir sofra bezi üzerinde de kurutabilirsiniz. 1 hurmayı 6-8 dilim olarak kesmeniz kâfi olacaktır. Dilimledikleriniz 10-15gunde büsbütün kurumuş olacaktır.
- Kuruyan hurmalarınızı buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim. Tadı medine hurmasına epeyce yakın oluyor. Kesinlikle bu vitamin deposu tanımı denemelisiniz