Boris Johnson’ın Yarıştan Çekilme Açıklaması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Boris Johnson, Pazar günü yaptığı açıklamada, “Birleşik bir partiniz olmadıkça etkili bir şekilde yönetemezsiniz” diyerek Downing Street 10’a dönmek için yarıştan çekildi.

Reuters haber ajansı tarafından yayınlanan tam açıklama:

“Son günlerde hem halk arasında hem de Parlamentodaki arkadaşlar ve meslektaşlarım arasında Muhafazakar Parti liderliğine tekrar önce itiraz etmem gerektiğini önerenlerin sayısı beni şaşırttı.

“Üç yıldan daha kısa bir süre önce partimizi büyük bir seçim zaferine götürdüğüm için beni cezbetti – ve bu nedenle şimdi bir genel seçimden kaçınmak için benzersiz bir konuma geldiğime inanıyorum.

“Hükümetin ülke genelinde ailelerin karşı karşıya olduğu ekonomik baskılara odaklanması gerektiğinde, genel bir seçim daha da feci bir dikkat dağıtıcı olacaktır.

“2024’te Muhafazakar bir zafer elde etmek için iyi bir konumda olduğuma inanıyorum – ve bu gece, bir teklif veren ve bir ikincil aday da dahil olmak üzere çok yüksek bir engel olan 102 adaylığı aştığımı onaylayabilirim ve adaylığımı yarın verebilirim.

“Muhafazakar Parti üyeleriyle yapılan seçimlerde başarılı olma ve Cuma günü gerçekten Downing Caddesi’ne geri dönebilmem için çok iyi bir şans var.

“Ama son günlerde ne yazık ki bunun yapılacak doğru şey olmayacağı sonucuna vardım. Parlamentoda birleşik bir parti olmadıkça etkili bir şekilde yönetemezsiniz.

“Ve hem Rishi hem de Penny’ye ulaşmış olsam da – çünkü ulusal çıkarlar için bir araya gelebileceğimizi umuyordum – ne yazık ki bunu yapmanın bir yolunu bulamadık.

“Bu nedenle korkarım ki en iyisi adaylığımın ilerlemesine izin vermemem ve başarılı olana desteğimi vermem.

“Sunacak çok şeyim olduğuna inanıyorum ama korkarım bu doğru zaman değil.”