Birden fazla kullanıcının haberi bile yok: iPhone’lardaki hayat kurtaran özellik

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Apple’ın iPhone model telefonlarında yer alan ve birden fazla kullanıcının çabucak hemen haberinin bile olmadığı hayat kurtarıcı bir özellik bulunuyor. süratle gelişen teknolojinin gelişmesiyle birlikte yüksek fiyatlardan satılan akıllı telefonlar hırsızların da amacı haline geliyor.

iPhone model telefonlarda bulunan bir özellik milyonlarca kullanıcının hayatını kurtarabilir.

Dünya üzerinde milyonlarca akıllı telefon kullanıcısı Apple’ın iPhone modelini tercih ediyor.

iPhone’larda bulunan lakin birçok kullanıcı tarafınca bilinmeyen bir özellik insanların hayatını kurtarıyor. Telefon hırsızlığı daha sonrası mağdur olan kullanıcılar bu özellik yardımıyla hırsızların yerini basitçe tespit edilebiliyor.

The Mirror UK’nin CNN’den aktardığı habere göre; Apple’ın iPhone model telefonlarında hırsızlık olaylarını önlemek için yapılabilecek bir ayar var. Birden fazla hırsız telefonu çaldıktan daha sonra uçak moduna alıyor.

Kullanıcıların “Ayarlar” menüsünden yapabileceği bir değişiklik ile hırsızlık olaylarında mağduriyeti en aza indirmek mümkün olacak.

TELEFON İLE OLAN İRTİBAT KESİLMİYOR
Telefon hırsızlarının aygıtı ele geçirdiklerinde yaptıkları birinci şey telefonu ‘uçak moduna’ almak oluyor. bu biçimdelikle telefon büsbütün şebekeden ayrılıyor ve takip edilmesi imkansız hale geliyor. Telefonu uçak moduna fazlaca sıradan olduğu için hırsızlar tek bir tıkla iPhone’u şebekeyi kesebiliyor. iPhone’ları kilit ekranındayken uçak moduna almak için yapılması gereken tek şey uçak simgesini gösteren denetim paneline tııklamak. Birçok kullanıcının bilmediği bir ayar ile hırsızların telefonu uçak moduna alması engellenebiliyor.

iPhone ayarlarına gidin, ‘Face ID ve Parola’ sekmesini açın, aşağıdaki seçeneklerde “Kilitliyken erişime müsaade ver” kısmına gelin ve “Denetim Merkezi” seçeneğini kapatın. Bu ayar, telefonunuzun kilidini açmadan denetim paneli özelliklerinden hiç birine erişemeyeceğiniz manasına gelir. bu biçimdece hırsızlar telefonunuzun şifresini bilmediği için telefonu uçak moduna alamaz ve aygıtın takibi kolaylıkla gerçekleşebilir.