Bakan Kasapoğlu kontratlı antrenör alınacağını deklare etti!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bakan Kasapoğlu, Günbakılırsan Spor Salonu’nda antrenörlerle biraraya geldi.

Gençlerin emanet edildiği antrenörlerin omuzlarındaki sorumluluğun kutsal ve değerli olduğunu belirten Kasapoğlu, “Türkiye yüzyılında imzası olacak en kıymetli kitlelerden biri sizlersiniz. Ve inanıyorum ki sizler bu imzayı Türk sporu ismine, gençlerimiz ismine daha aydınlık yarınlara yürüyecek biçimde en kuvvetli biçimde atacaksınız.” diye konuştu.

Antrenör ailesini 2022’nin son günlerinde daha da büyütme ismine yeni bir kontratlı antrenör alımının muştusunu veren Kasapoğlu, “KPSS ile 34 branşta 685, ulusallık kapsamında ise 26 branşta 239 olmak üzere toplam 924 kontratlı antrenör alımı yapacağız.” dedi.

Bakanlığın millete açılan yüzünün antrenörler olduğunu kaydeden Kasapoğlu, “Sizlerin varlığı, sizlerin inancı, uğraşlı gücü hem bizler için, hem bakanlık ailesi için, tıpkı vakitte 85 milyon için epey büyük değere haiz. Bakanlığımızda 5 binden çok antrenör var. Bu sayıyı her geçen gün büyütüyoruz, güçlendiriyoruz. Sağlıklı, kuvvetli dinamik bir toplumun tohumlarını sizlerin çabalarınızla atıyoruz. Bu epeyce fakat epey değerli bir görev.” sözlerini kullandı.

Spor külçeşidinin yaygınlaşması, tabana yayılmasının kendileri için fazlaca değerli olduğunu aktaran Kasapoğlu, gençlere, çocuklara rehberlik eden antrenörlerin bu muvaffakiyetin mimarı olacağını söylemiş oldu.

Bakanlık olarak “çocuklar, gençler neredeyse biz oradayız” dediklerini lisana getiren Kasapoğlu, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Devletimizin toplumsal boyutunu gençlerimize, değerli çocuklarımıza en yüksek standartlarda götürerek güçlendirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle Türkiye artık sporda dayanak veren, ön açan, teşvik eden, insan kaynağına en büyük yatırımı yapan ülkelerden biridir. Bu, gurur tablosudur, bu ihtilaldir. İşte bu salon, İstanbul Günnazarann’deki spor kompleksimiz. Havuzumuz var, idman salonlarımız var, gençlik merkezlerimiz var, kütüphanelerimiz var. Ve bu tesis üzere binlerce tesis. Ülkemizin en doğusundan en batısına her bir vilayetimizde, ilçelerimizde, köylerimizde altyapı var. Bu tesis de onlardan biri. şüphesiz tesis inşa etmek bu işin en başta gerekliliği fakat kâfi değil. Bunu insan kaynağıyla desteklemek lazım. Bu süreçte sistemi sizlerle bir arada güçlendirmek, geliştirmek en büyük gayelerimizden biri.”

Nitelikli insan kaynağını artıracaklarını vurgulayan Kasapoğlu, “Sizler bu başarıda hayli lakin fazlaca kıymetli bir misyona sahip olacaksınız. Vakıf üniversiteleri, ortaokul, veli seviyesindeki iş birliklerimizle spor ismine, eğitim ismine yeni bir başlangıcı gerçekleştirdik. Ulusal sportmen bursunun ortaokul, lise kısmında özel liselere 4500 kontenjanla verildi. Ben bu kontenjanın dolu dolu kullanılmasını istek ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.