Avrupa, yardım grupları bir kriz uyarısında bulunurken, Ukraynalı mültecilerin gelişine hazırlanıyor.

Bilgin

Global Mod
Global Mod
BRÜKSEL — İnsani yardım grupları, Rusya’nın daha fazla işgal etmesi halinde Ukrayna’da milyonlarca insan için büyük bir kriz olacağı konusunda uyardı ve Avrupa Birliği, tam bir çatışma durumunda çok sayıda yerinden edilmiş insan için hazırlandığını söyledi. patlak.

Avrupa’nın göçten sorumlu komiseri Ylva Johansson Salı günü Polonya’ya yaptığı ziyarette, Avrupa Birliği ve Brüksel’de onun için çalışan uzmanların olası büyük ölçekli bir göçmen gelişine nasıl yanıt verileceği konusunda planlar hazırladıklarını söyledi. Ukraynalı mülteciler

Bayan Johansson Varşova’da “Ukrayna’daki çok tehlikeli durum için acil durum planlamasına odaklanıldı” dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin’in bir sonraki adımlarının ne olacağı belli olmasa da, “Ukraynalıların Avrupa Birliği’ne yoğun bir mülteci akışı olacaksa hazırlıklı olmalıyız” diye ekledi.

Polonya’ya bu ay gelen ABD birlikleri, tahliye edilen Ukraynalılara yardım etmeye hazırlanıyor.

Norveç Mülteci Konseyi insani yardım kuruluşuna liderlik eden Jan Egeland, Rusya’nın 2014 yılındaki bir çatışmada ülkenin doğusunu işgal etmesinden bu yana Ukrayna’daki toplulukların zaten acı çektiğini söyledi.

“Cephe yakınında tanıştığım donmuş emekliler bana, izole edilmiş, savaşın harap ettiği köylerinde hayatta kalmak için mücadele ettiklerini söyledi” dedi. . “On binlerce insan, yıllarca suya, elektriğe ve temel hizmetlere sınırlı veya hiç erişim olmadan neredeyse her gün bombardımana ve hayata katlandı.”

“Tam ölçekli bir savaşa dönüş umutlarından korkuyorlar ve etraflarında oynanan üst düzey siyasi oyunlar arasında unutulmuş hissediyorlar” diye ekledi.

Birleşmiş Milletler, uluslararası toplumu bu yıl Ukraynalılara yardım etmek için 190 milyon dolar toplamaya çağırdı, ancak bunun yalnızca yüzde 9’u toplandı. Tam bir istila ve geniş çaplı bir çatışma, yalnızca finansal ihtiyacı artıracaktır.

Mülteci sorunları üzerinde çalışan bir diğer büyük kuruluş olan Uluslararası Kurtarma Komitesi, Polonya ve Ukrayna’ya komşu olan diğer AB ülkelerinin yerinden edilmiş Ukraynalıların gelişinden hızla etkileneceğini söyledi.

Teşkilatın üst düzey yetkilisi Lani Fortier, “Savaş çıkarsa, Ukrayna halkı ve Avrupa için sonuçları abartılamaz” dedi.