Arsenal, Bayern ve Bayer Leverkusen aracılığıyla milli oyuncu

merabeyin

New member
Chelsea FC'den Londra'daki Arsenal FC'ye transferinden bu yana Kai Havertz'in formu hızla yükseliyor. Alman milli futbolcu şu anda Premier Lig'de çıktığı 29 maçta 8 gol ve 4 asist kaydetti. 24 yaşındaki oyuncu koçu Mikel Arteta'dan (bir kez daha) özel övgü aldı. İspanyol, Cuma günü Havertz'in “inanılmaz niteliklere sahip” olduğunu, halihazırda “iyi ama daha da iyiye gidebileceğini” söyledi. Fransa'da milli takım maçlarında (2-0) ve Hollanda'ya karşı (2-1) baştan beri önde oynayan ve hatta Lyon'da gol atan DFB yıldızı, formunun zirvesinde.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Havertz, Arsenal ile hâlâ Liverpool FC ve Manchester City ile İngiltere şampiyonluğu için üç yönlü bir mücadele veriyor. Sezonun ilk aşaması biraz inişli çıkışlı olsa da, onun da bunda büyük bir payı vardı. “Yeni bir ortamda kendi yolundan kolay kolay çıkmayan biriyim; benim için her zaman birkaç hafta veya ay sürer. Artık kesinlikle tıklandığını düşünüyorum”, diye doğruluyor kendini “son derece iyi” hisseden Havertz bir röportajda Gökyüzü. “Kulübü seviyorum, oyuncuları, ekibi ve taraftarları seviyorum. Bana göre bu kesinlikle yapılacak en doğru şeydi.”

İngiliz başkentinin kulübünün Şampiyonlar Ligi'nde de büyük hedefleri var. Arteta'nın takımı çeyrek finalde (9 ve 17 Nisan) FC Bayern ile karşılaşacak. Havertz, Bundesliga'da Bayer Leverkusen'in çok gerisinde olmasına ve DFB Kupası ikinci turunda Saarbrücken'e yenilmesine rağmen Münih takımını küçümsemek istemiyor. Her iki maçta da -önce Londra'da, sonra Bayer'de- “çok iyi bir antrenöre sahip olağanüstü bir takıma” karşı “çok ama çok zorlu bir mücadele” bekliyor. FCB antrenörü Thomas Tuchel, Havertz'i çok iyi tanıyor: Birlikte 2021'de Chelsea ile kupayı kazandılar ve hatta Manchester City'ye karşı finalde 1-0'lık belirleyici galibiyete bile imza attılar.

Havertz, Leverkusen'de: “Kulübü seviyorum”

FCB'nin bu kadar geride kalması, Almanya'da şampiyonluğu ve kupayı ikiye katlamayı hedefleyen ve aynı zamanda Avrupa Ligi'nde çeyrek finalist olarak zafer hayali kuran Werkself'in de sayesinde. Bu nedenle “Bayern'in sezonunun anlatıldığı kadar kötü olduğunu düşünmüyor.” Bunun yerine Havertz, eski kulübü Leverkusen'in “olağanüstü bir sezon” nedeniyle “krediyi” hak ettiğini vurguluyor. “Maçları takip ediyorum. Kulübü seviyorum. Dört yıl önce Bayer'den 80 milyon karşılığında Chelsea'ye giden Arsenalli profesyonel, “Burası benim on yıl boyunca futbol oynadığım bir kulüp” dedi.

Havertz şöyle devam etti: “Küçüklüğümden beri, kendimi bildim bileli burası her zaman olmak istediğim kulüptü. Bu yüzden bu yıl bir veya iki şampiyonluk kazanacaklarını umduğum için son derece mutluyum.”