Antrenör Edin Terzic istifa etti

merabeyin

New member
“Çok büyük bir onurdu”

Dortmund'da teknik direktörlük depremi: Terzic BVB'den ayrıldı – halefi açık

Dinlemek

Borussia Dortmund'da teknik direktör değişikliği: Edin Terzic BVB'den ayrılıyor ve taraftarlara duygusal bir veda ediyor. Halefi hala bilinmiyor.

Real Madrid'e karşı Şampiyonlar Ligi finalini kaybettikten yalnızca iki hafta sonra (0:2), Borussia Dortmund teknik direktörde bir değişiklik yaşıyor: 2025'e kadar hâlâ kulüpte kalacak olan Edin Terzic, Perşembe günü takımdan ayrıldığını duyurdu. “Sevgili Borussia taraftarları, şu anda içim çok acısa da, bugün BVB'den ayrılacağımı söylemek isterim. Bu büyük kulübü DFB Kupası zaferine taşımak ve son olarak da DFB Kupası zaferine ulaşmak büyük bir onurdu. Sözleşmesinin feshedilmesini isteyen 41 yaşındaki futbolcu, kulübün yayınladığı video mesajda “Şampiyonlar Ligi finali” dedi.

Devamını oku sonra Reklamcılık

Ve şöyle devam etti: “Wembley'deki finalimizden sonra sorumlulara bu tartışmayı sordum çünkü BVB'de beş yıl koçluk ve iki buçuk yıl baş antrenör olarak olmak üzere on yılın ardından, yaklaşan yeni başlangıcın şu şekilde olması gerektiğini hissediyorum: Kenarda yeni bir adam eşliğinde beni tanıyan herkes, son birkaç haftadır bu karar verme sürecinde göğsümde iki kalbin attığını biliyor ama yoğun tartışmalardan sonra bile temel hissim değişmedi. Borussia Dortmund'a her zaman en iyisini diliyorum ve veda etmiyorum ama tekrar görüşürüz Hey, BVB!”

BVB'deki çalkantı daha da büyük

Güçlü Şampiyonlar Ligi sezonuna rağmen Borussia teknik direktörü son aylarda defalarca eleştirildi. Ulusal düzeydeki performanslarından bazıları fazlasıyla hayal kırıklığı yarattı. Dortmund, Bundesliga sezonunu beşinci sırada tamamladı ve ancak rekabet reformu nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne geri dönebildi. DFB Kupası'nda son 16 turunda VfB Stuttgart'a elendiler. Halkın Terzic hakkındaki şüphelerinin yanı sıra, takım içinde başantrenörün bazı taktiksel talimatlarına karşı direnişin de olduğu bildirildi.

Geçen kış BVB koçluk ekibinde değişiklikler yaptı. Terzic'e asistan olarak iki eski profesyonel, Sven Bender ve Nuri Şahin verildi. Halihazırda Türk kulübü Antalyaspor'da teknik direktör olarak deneyim kazanan Şahin, Terzic'in ayrılmasının ardından Dortmund'da da ön sıraya geçebilir. Ancak dışarıdan bir çözüm de düşünülebilir. Bir şey açık: Kulüpte mayıs ayında başlayan çalkantı artık daha da büyük olacak.

Geçen ay eski milli oyuncu Ricken spor direktörlüğü görevini devraldı. Kulüp patronu Hans-Joachim Watzke 2025'in sonunda görevinden ayrılacağından, o zamana kadar diğer sorumluluklar kademeli olarak Ricken'a devredilecek. Sven Mislintat aynı zamanda Mayıs ayından bu yana BVB'de teknik direktör olarak çalışıyor. Eski baş izci, yeni bir görevle eski kulübüne döndü.