Ampute Ulusal Kadrosu Teknik Yöneticisi Osman Çakmak’tan flaş sözler! “Şampiyonluk boynumuzun borcuydu”

Bilgin

Global Mod
Global Mod
2022 Dünya Kupası finalinde Angola’yı 4-1 yenen Ampute Futbol Ulusal Kadrosu dünya şampiyonluğunu kazandı. İki Avrupa şampiyonluğu bulunan Ulusal Ekip, tarihinde birinci defa Dünya Kupası’nın sahibi oldu. Ampute Ulusal Ekibi Teknik Yöneticisi Osman Çakmak, açıklamalar yaptı. İşte Osman Çakmak’ın açıklamaları…

“ŞAMPİYONLUK BOYNUMUZUN BORCUYDU”

“senelerın verdiği bir hasret, azim ve istek vardı. Bizim çalışmalarımız her vakit şampiyon olacakmışız üzereydi. bu biçimde bir parolayla yola çıktık. Türk milletini memnun ettik. Bu aslına bakarsanız boynumuzun borcuydu. Dünya Kupası’nda penaltı kaçırmıştım. O gün bir yemin ettim. ‘Türk halkı hakkını bana helal etsin’ demiştim. yıllar daha sonra kupa aldık. Sözümü tuttum.”

ÇAKMAK’IN RUHSAL TESİRİ…

“Angola’yı göz arkası etmemek lazım. 2018’deki oyunu hatırlayın. 50 dakika gol atamadık. Koşan ve rakibi bozan bir kadroydu. Hareketli olduğumuz vakit yenebileceğimizi oyuncularımıza söylemiş olduk. Özbekistan

“ANLAT, GÖSTER, UYGULA VE İSTE”

“Disiplin ve planlı çalışma muvaffakiyetin sırrı diyebiliriz. Futbolun yeni idman modelleri ve trendleri var. Bunu futbolcuya güzel anlatmak gerek. Anlat, göster ve uygula. Biz buna teğe ekleme yaptık. Anlat, göster, uygula ve iste diyoruz biz. Bunu uyguladık ve başardık. Çalışkan bir takımız. Grubumuz sabah 6’da kalkar gece 1’e kadar çalışır, işini bitirir. Kamplarda bir ortaya gelebiliyoruz. Kamplar haricinde da daima istişare halindeyiz. Hepimizin ortak noktası ay-yıldızdır. Bunun üzerine baş yoruyoruz.”

“Ayrıca inanmak fazlaca değerli. Allah’a şükür inançlı insanlarız. Edirne’den Hakkari’ye yurdun dört bir tarafınca beşerler dua etti. Ben mayına bastığımda vatan için çaba ediyorduk. Bizim ortak noktamız daima ay-yıldızdır.”

“ORGANİZASYON KALİTESİ YÜKSEKTİ”

“Çok hoş bir tertip oldu. Her açıdan. TFF’ye, bakanlığımıza teşekkür ederim. TFF’nin bu kadar işin ortasında olması kıymetli. Herkes taşın altına elini koydu. Mehmet Büyükekşi, idaresiyle birlikte ne gerekiyorsa yapmaya hazır. Gelen ülkeleri de düzgün ağırladık. Tertibin kalitesinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Arjantin de yapmıştı lakin tabanlar berbattı. TFF tüm alanları bize teslim etti. Gereç takviyesi verdi. Sponsorlar, herkes epey keyifli. kuvvetli rakipleri yendik sanırım onlar da memnundur (gülüyor).”

“TESADÜF OLMADIĞINI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ”

“Zirvenin rüzgarı sert esiyor. Tepede kalıcı olmak için genç ulusal ekiplere kesinlikle bir bakmak gerek. nazaranve geldikten daha sonra planlama yaptık. Engelli kardeşlerimize ulaşıyoruz. her insanın bir alternatifi olması gerek. Kulüplerimiz altyapıda oynatıyordu fakat genç oyuncular orada kasvet yaşıyordu. Altyapının fazlaca değerli olduğunu biliyorum. Kardeşlerimizi daha hayli bir ortaya getirmemiz gerek. Önümüzdeki amaçlara konsantreyiz. 2026’da bu kupaya bir kardeş daha bulacağız. Başarımızın tesadüf olmadığını tüm dünyaya duyurmamız lazım.”

AMPUTE FEDERASYONU KURULACAK MI?

“Doğru. Kurumsal yapı fazlaca kıymetli. Bunu sağlamamız lazım. Ampute Futbol Federasyonu olmalı. Bunu kurarsak artık kurumsal hale gelmiş olacağız. Güzel bir çalışma ile her vakit kelam sahibi olabiliriz. 30 tane kulübümüz var. İstanbul’da 4 grup var. Biroldukça vilayette de var. Spor Bakanımız, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Lideri Muaz Ergezen ile bir arada takip ediyorlar. Yöneticilerimizin atacağı adımlar olağan olarak epeyce kıymetli.”

“ENERJİMİN EKİBE TESİRİ ORTADA”

“11 yaşından beri bu biçimdeydim (gülüyor). Bu gücün gruba müspet yansıdığını düşünüyorum. Sonuç da ortada. Ben kenarda hırslı olursam, oyuncularım da olur. Evvelce kimi cümleleri çekinerek kuruyorduk. Dünya şampiyonu olunca artık rahatlıkla cümleler kuruyoruz.”

“2024 VE 2026 GAYELERİMİZ VAR”

“2024 Avrupa Şampiyonası daha sonrasında da 2026 Dünya Kupası amaçlarımız var. Hepsini şampiyon tamamlamamız gerekiyor. Bu tarafta de çalışacağız. Biz Fas’a yenilseydik ne yorum yapardı spor muharrirleri? ‘Ya bu ülkede engelli yok, ya da Osman hoca kadrosu yeterli hazırlayamıyor’ derlerdi tahminen de. bakılırsave geldikten daha sonra 62 değişik arkadaş çağırdık. Grup beraberliğini kıymet veriyoruz. Ekip oyununa hangi arkadaşın daha verimli olduğuna fazlaca dikkat ediyoruz. Ampute’de kaleciyle bir arada 7 kişi oynuyoruz. Fakat her bölgedeki alternatiflere baktık. Oyuncularımızı ayrıntılıca inceliyoruz.”

“GELİŞİN, DEĞİŞİN”

“Her vakit kendilerini geliştirsinler. Ben de memnun oluyorum. Ayrıyeten bu bir bayrak yarışıdır. Yarın bayrağı teslim ettiğimizde, nazaranve gelecek kişi, arkadaşımız yeterli bir takım oluştursun. ‘Benim sistemim bu. Ben de onları eklemek istiyorum’ diyebilmeli. Sportmenlerin fikirleri değerli. Biz her vakit oyuncularımızın fikirlerine de kıymet verdik.”

“ÖDÜL YÖNETMELİĞİNE TABİ OLMALIYIZ”

“Yüzde yüz bağlanmalı. Takdir aldığında bir çocuğa ikram alıyorsan muvaffakiyete karşılık bir ödül olmalı. Herkes Türk Ulusal Grubu nasıl çalışıyor diyordu. Pandemi sürecinde hazırlanırken, herkes konutundayken bu çocuklar çalışıyordu. Testimiz negatif çıksın biz olumlu düşünelim diyorduk. Atlet bir kardeşim, ‘Ya iptal olursa’ dedi. Ben de ya olmasa dedim ve ikna oldu.”

“HAITI MAÇINI yeniden OYNAMAK İSTERDİK”

– Keşke bu maçı bir sefer daha oynama talihimiz olsa söylemiş olduğiniz bir müsabaka var mı?

“Haiti maçı. 29 gol konumuna girdik ve 1 gol atabildik. O maçı bir daha oynamak isterdik. 14’ü de net konumdu.”

CAMİDE, DUYGULANDIRAN ANLAR…

“Tüm kulüplere teşekkür ederim. Statlarıyla bizi Türk halkıyla buluşturdular. O atmosferi memleketler arası ülkelere ders niteliğinde verme konusunda yardımcı oldular. Projeye dahil oldular. Türk halkının dayanağını aslına bakarsan tartışamam. Bize fazlaca hoş bildiriler geldi. Bir şey anlatayım. Örneğin; mescide namaza gidiyoruz. Orada bizden yaş olarak büyük ağabeylerimiz eğilip ayakkabılarımızı giydiriyor. ‘Biz sizin için ne yapsak azdır’ diyorlar. Her sporda planlı çalışmak gerekiyor. bu biçimdelikle daha başarılı olabiliriz.”

OSMAN ÇAKMAK İLE KISA KISA

Ampute Futbolu: her insanın huzurlu ve memnun olması
Şampiyonluk: Armağan olsun
İdol teknik yöneticisi: Fatih Terim
en çok keyifli olduğu an: Kaptanken İngiltere’ye attığım gol
En son ne vakit ağladı: 2 gün evvel, sevinçten
en çok şaşırdığı şey: Kaçırdığım penaltı
şayet olmazsa olmazı nedir: Enerji
En epey sevdiği yemek: Menemen