Ampute Futbol Ulusal Kadrosu kaptanı Bülent Çetin Dünya Kupası zaferini kıymetlendirdi: Her şeyden fedakarlık yaptık

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ampute Ulusal Kadrosu, Türkiye’nin mesken sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı. Büyük zaferin akabinde Ampute Ulusal Kadro kaptanı ve kalecisi Bülent Çetin, tarihi başarıyı ve yaşadıkları duyguyu Sabah’a anlattı.

İşte Bülent Çetin’in açıklamaları:

Müzemizde tek eksik olan kupaydı, hiç bir arkadaşımın mesleğinde Dünya Kupası rozeti yoktu. Çok şükür amaca ulaştık ve milletimize bu sevinci yaşattığımız için epeyce gururluyuz.

2017 Avrupa şampiyonluğundan daha sonra 2018’de Meksika’da yapılan Dünya Kupası’nda finalde kaybetmiştik.

2021’de de Polonya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda bir daha bir şampiyonluktan daha sonra ülkemizin mesken sahipliğinde Dünya Kupası’nın burada kalması gerekiyordu.

“HER ŞEYDEN FEDAKARLIK YAPTIK”

Uzun bir hazırlık periyodu geçirdik, hiç boş vaktimiz olmadı. Her şeyden fedakarlık yaptık. Arkadaşlarım fazlaca fedakarlık gösterdi. Cenazesi olan arkadaşlarım oldu, çocuğu olan arkadaşım oldu ailesinin yanına gidemedi. Bu çeşit fedakarlıklar var.

Ama sonucunda bu biçimde bu kupayı ülkemizde kaldırıp, milletimizi sevinde boğduğumuz için fazlaca memnunum.

Geçen sene Avrupa Şampiyonası’nı gol yemeden bitirmiştim. Bu sene nasip olmadı, 1 gol yedim. O da nazar boncuğu olsun. Fakat bizim için kıymetli olan kupaydı, epey şükür ona ulaştık.

“SON 5 DAKİKA BİTMEK BİLMEDİ”

Aslında sakindim ancak son 5 dakika inanılmaz bir heyecan bastı beni. Tanımı imkansız, son 5 dakika bitmek bilmedi. Maçın bitiş düdüğüyle bir arada kendimi secdede buldum. Tanımı sahiden imkansız, hislerimi anlatmakta fazlaca zorlanıyorum.

“CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Sayın Cumhurbaşkanımızın bize dayanak vermesi, orada olması, onun elinden kupayı kaldırmak epey farklı bir his. Cumhurbaşkanımıza hayli teşekkür ederiz, fazlaca minnettarız.

Zirvede rüzgar sert eser, dorukta kalmak değerlidir. 2024 İrlanda’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda maksadımız doğal ki de şampiyonluk.

“GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMA VAKTİ GELDİ”

Ama benim yaşım 37, mesleğimin sonuna geldim diye düşünüyorum. Genç kaleci arkadaşlarımın da artık önünü açma vaktinin geldiğini düşünüyorum.