Almuth Schult ile Podcast: ABD'de acı yarı final çıkışı

merabeyin

New member
Yarı finalde Almuth Schult için iş bitmişti: ABD kadınlar futbol ligi NWSL'nin birincisi Orlando Pride'a karşı deplasmanda Kansas City Current, eski milli kaleciye 2:3 yenildi. RND futbol podcast'i “Almuths Pausen-T”nin 14. bölümünde, 2016 Olimpiyat şampiyonu sezonun acı sonunu anlatıyor. “Bazen karşınızda Marta ya da Barbra Banda gibi iyi bir kalite var ve en ufak bir hata istismar ediliyor. 33 yaşındaki oyuncu, “Sonuç olarak üç gol yedik” diyor.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Kansas City 1-0 öne geçtikten sonra ilk yarıya kısa bir süre kala 1-1 mağlup olurken, Orlando ikinci yarıda 3-1 öne geçerken, Schult and Co. skoru ancak 2-3 yapmayı başardı. “Fakat işleri tersine çevirme ve harika bir futbol hikayesi yazma şansımız oldu.” Yaklaşık 15 dakikalık duraklama süresinde hala kafa vuruşu şansı vardı, “3-3 yapabilirdik ama maalesef bu işe yaramadı.” Yani uzatma işe yaramadı. “Bu kadar küçük bir kavgayı 15 dakikaya iki kez uzatmak çok güzel olurdu” diyor. “Almuths Pausen-T”nin yeni bölümünü buradan dinleyebilirsiniz.

Uluslar Ligi ön eleme turunun sonunda Almuth Schult, uzun zamandır küçümsenen UEFA müsabakasının avantajlarını bir kez daha vurguladı. “Örneğin, San Marino'nun C Grubuna girmesinden ve tarihlerindeki ilk deplasman galibiyetini kutlayabilmelerinden memnun oldum” diyor. Lihtenştayn'daki 3-1'lik galibiyet, küçük devletin yalnızca üçüncü galibiyetiydi – daha önce bu yılın ilk maçında ve 2004'te de aynı rakibe karşı kazanılmıştı: “Şimdi gerçekten kutlayacaklar ki birdenbire kutlayacak bir şeyleri oldu, ve bence bu çok harika, çok havalı, bu konuda gerçekten heyecanlandım.

Almuth'un anekdotu: Rio'daki doping testi

Almuth Schult, anekdotunda yaşadığı en tatsız doping testinden de bahsediyor. Bu, 2014 yılında Rio de Janeiro'da yaşandı ve daha sonra DFB kadınlarla altın madalya kazandı. Tam olarak ne olmuştu?

Doping örneği belgeleri Portekizce yazılmıştır. “Sözde her şey yolundaydı ve bu kağıdı imzalamam gerekiyordu. Sonra dedim ki, 'Arkadaşlar, bunu okuyamıyorum.' – ve sonrasında bunu imzalamaya zorlandım” diyor kaleci sekiz yıl önceki olayla ilgili.

Her perşembe yeni bölüm “Almuths Pausen-T”

“Almuths Pausen-T” Haberler, radyo.de, getpodcast.de ve tüm tanınmış podcast sağlayıcılarında her perşembe saat 18:00'den itibaren yeni bir bölümle mevcuttur. Kanala abone olun ve bir daha hiçbir şeyi kaçırmayın.

Sorularınız ve önerileriniz mi var? Bunlardan istediğiniz zaman, tercihen doğrudan Spotify aracılığıyla veya Instagram kanalı “Almuths Pausen-T”den.