Almanya Sané gününü bekliyor

merabeyin

New member
Hiçbir yerden çıkıp geldiğinde, her şey çoktan kaybolmuştu. Son joker olarak dördüncü uluslararası maçında oynayan 20 yaşında bir çocuk, dört hafta boyunca sadece antrenman yapıp 2016 Avrupa Şampiyonası'nı izledikten sonra. Dolayısıyla, milli takım teknik direktörü Joachim Löw tarafından Bastian Schweinsteiger'in yerine oyuna alınan Leroy Sané, ev sahibi Fransa'ya karşı hiçbir şey yapamadı. Marsilya'da boğucu bir Akdeniz akşamında Sané oyuna girdiğinde skor 0-2'ydi, maçın sonucu da 0-2'ydi. Dünya şampiyonu yarı finalde “Au revoir” dedi. Sané için, on bir dakikalık oyun süresi büyük turnuvalar açısından küçük, tatlı ve ekşi bir “Bonjour”du.

Daha fazlasını okuyun Reklamcılık

60 uluslararası maç ve 13 golün ardından Sané, Salı öğleden sonra Herzogenaurach'taki DFB genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında podyuma oturdu. Bir joker olarak mı? Cuma günü (18:00) ilk on bir oyuncusu olarak ARD Ve MagentaTV) Avrupa Şampiyonası çeyrek finallerinde İspanya'ya karşı mı? Hiçbir şey kesin değil. Bu Avrupa Şampiyonası'nda, milli teknik direktör Julian Nagelsmann yönetiminde, uzatmalar hariç, mümkün olan 360 dakikalık oyunun 161'ini oynadı. Ön eleme turunda, Avrupa Şampiyonası vagonunda beşinci tekerlekti, bazen maça ikinci (İskoçya), birinci (Macaristan) veya hatta üçüncü yedek olarak gönderildi. Danimarka'ya karşı, Bayern profesyoneli, Nagelsmann'ın öncelikle rakibe yönelimiyle ve ikinci olarak Sané'nin zincirin arkasında derin koşular yapma hissi ile haklı çıkardığı Florian Wirtz'e tercih edildi. 28 yaşındaki Sané, “Bunu ancak maç günü öğrendim” dedi. “Sahada tekrar daha uzun süre kalmak bana iyi geldi.”

88 dakika, neredeyse tüm bir maç. Son olarak 10 Şubat'ta (!) Bayern'in Leverkusen'e 3-0 kaybettiği maçta tam maç oynadı. Bir sporcu için en tatsız sakatlıklardan biri olan kasık kemiği sorunları, ilkbahardan beri onu rahatsız ediyordu. Düzenli antrenman seansları mümkün değildi ve Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefi suya düşme tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Dişlerini sıktı. Gözlerini kapattı ve atlattı. “Durum belirsizdi,” diye hatırladı Sané o haftaları, “Sakatlığın ne kadar süreceğini veya devam edip etmeyeceğini bilmiyordum. Sonra bir risk aldım çünkü hala Şampiyonlar Ligi'ndeydik.” İyi gitti, en azından kendisi için. Sané devam etti: “Ama şimdi hala burada oturuyorum ve her şeyin yolunda gitmesine ve Avrupa Şampiyonası için yeterli olmasına sevindim.” Oynadığı süre ne olursa olsun. Daha da önemlisi, belirsizlik ortadan kalktı. “Kendimi iyi hissediyorum, son birkaç maçta hiç ağrım olmadı – maçlardan sonra bile. Ondan önce, ağrının geçmesi bazen beş veya altı gün sürüyordu.”

Ritim ve maç antrenmanları parça parça geri dönüyor. Peki eski, en iyi Sané ne zaman geri dönecek? “İspanya'ya karşı onunla başlayabilseydik, bir silah olurdu,” diye yazdı eski DFB uluslararası oyuncusu Olaf Thon (58), bir köşe yazısında web.deEski Schalke ve eski Bayern oyuncusuna göre, Luis de la Fuente'nin İspanyol takımı çok yüksek savunma yapıyor, bu da kontra ataklar için “büyük bir alan” olduğu anlamına geliyor. Sané gibi kanat oyuncuları için. Essen yerlisine Nagelsmann'ın takımına ne katabileceği soruldu. Sané'nin cevabı: “Rakip çizginin arkasına koşar. Bu şekilde alan yaratırım ve rakip takıma hareket getiririm.” Dortmund'un son 16 turunda ona yer açmak zorunda kalan Wirtz'den daha mı iyi?

Sané, İspanya'ya karşı büyük turnuvalardaki gol atma rekorunu geliştirmeyi çok isterdi. Çünkü beklenmedik şekilde kötü. 2018 Dünya Kupası'ndan önce, Löw onu herkesi şaşırtacak şekilde kısa bir süre önce kadro dışı bıraktı. 2021 Avrupa Şampiyonası'nda ve şu anki Avrupa Şampiyonası'nda, dört maçta gol atamadı veya gol pası veremedi (sadece bir kez başlangıçtan itibaren). Katar'daki 2022 Dünya Kupası'na sakat girdi, iki maçta forma giydi, bunlardan birinde ilk onbirde yer aldı ve en azından bir gol pası verdi. Sonuç: on bir turnuva maçı, gol yok, bir gol pası. Sané'nin günü için bekleyiş, bu Avrupa Şampiyonası'nda bile devam ediyor.