Almanya, kademeli olarak yeniden açılmayı ve bahara kadar kısıtlamaların çoğunu kaldırmayı hedefliyor.

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Almanya eyalet valileri ve Şansölye Olaf Scholz’un Çarşamba günü, vakalar azaldıkça pandemik kısıtlamaların çoğunu 20 Mart’a kadar kaldırmaya yönelik üç aşamalı bir plan üzerinde anlaşmaya varmaları bekleniyor.

Eyaletler kuralları kabul eder etmez yürürlüğe girebilecek ilk adım, planların bir taslağına göre aşılanmış veya virüsten iyileşmiş 20 kişiye kadar özel toplantılara izin verecek. valiler çarşamba günü görüşecek. İnsanların dükkanlara girmesi için aşı veya virüsten kurtulma kanıtı artık gerekli olmayacak.

Hastaneye yatış oranlarının yeterince düşük olması durumunda 4 Mart’ta başlaması planlanan ikinci adım, önceden bağışıklığı olmayan kişilerin barlara, restoranlara ve müzelere girmesine izin verecek ve 25.000 kişiye kadar açık hava etkinliklerine izin verilecek. Virüsten aşı veya iyileştiğine dair kanıt gösterebilen kişiler için gece kulüplerinin yeniden açılmasına izin verilecek.

Baharın ilk gününe denk gelmesi hedeflenen üçüncü adım, vaka sayılarının yeterince düşük olması durumunda maske zorunluluğu dışındaki kısıtlamaların çoğuna son verecek. Teklif, değişikliklerin devam etmesine izin verecek kesin eşikler belirtmiyor.

Omicron’un baskın hale gelmesinden hemen önce Aralık ayında şiddetli bir koronavirüs dalgasından geçen ve başka bir dalgayı sürdüren Almanya’da şu anda aşısız kişiler için katı kısıtlamalar var. Aylarca ülkedeki yaşamın birçok alanından men edildiler ve yalnızca süpermarketler ve eczaneler gibi temel malzemeleri satan mağazalara girmelerine izin verildi.

Alman makamları Salı günü yaklaşık 220.000 yeni vaka ve 247 ölüm bildirdi. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 75’i en az iki atış aldı ve yaklaşık yüzde 56’sı en az üç atış yaptı.

Bağımsız bir uzman danışmanlar konseyi Pazartesi günü hükümeti 60 yaş üstü insanlar arasındaki vakaların artmaya devam ettiği konusunda uyardı.