Alexander Zverev yeniden ilk 10’da

merabeyin

New member
Üst kısımda değişiklik

Zverev dünya tenis sıralamasında ilk 10’a geri döndü

Alexander Zverev tenis dünya sıralamasında ilk 10’a geri döndü.

© Kaynak: IMAGO/Paul Zimmer

Makaleyi dinle • 2 dakika

ABD Açık’ta çeyrek finale yükselen Alexander Zverev, dünya sıralamasında yeniden ilk on tenisçi arasında yer aldı. Hem erkekler hem de kadınlar için zirvede de bir değişiklik oldu.

Alexander Zverev, on ayı aşkın bir sürenin ardından yeniden dünya tenis sıralamasında ilk on arasında yer aldı. Olimpiyat şampiyonu ABD Açık’ta çeyrek finale çıkarak iki sıra yükselerek onuncu sıraya yükseldi. Bu, Pazartesi günü yayınlanan sıralamadan ortaya çıkıyor.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Zverev, 2022 yazında ciddi ayak bileği sakatlığı nedeniyle ikinci sıradan geriledi ve zayıf performansının ardından geçici olarak 27. sıraya geriledi. Geçen hafta New York’taki Grand Slam turnuvasında İspanyol Carlos Alcaraz tarafından ilk sekizde elendi.

Alman oyuncu maç sonrasında fiziksel sakatlıklarıyla mücadele etti. Zverev ikinci sette kalçasından sakatlandı. “Daha önce hiç kas sakatlığı yaşamadım, vücudumla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım. Artık her zaman bir şeyim var” dedi tenis profesyoneli çeyrek finalde elendikten sonra. Zverev önümüzdeki sezon daha da atak yapmak istiyor: “Gelecek yıl Grand Slam kazanmak istiyorum, dünyada 1 numara olmak istiyorum” dedi 26 yaşındaki oyuncu.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Djokovic ve Sabalenka yine önde

Hem erkekler hem de kadınlar için zirvede bir değişiklik oldu. ABD Açık galibi Novak Djokovic, haziran ortasından bu yana ilk kez Alcaraz’dan birinciliği devraldı. 36 yaşındaki Sırp, 390. haftasına zirvede giriyor ve rekorunu genişletmeye devam ediyor. Djokovic, New York’ta 24. Grand Slam şampiyonluğunu Rus Daniil Medvedev’e karşı kazandığı son zaferle kutladı.

Belaruslu Aryna Sabalenka, ABD Açık finalinde Iga Swiatek’i geçerek yenilgiye uğramasına rağmen ilk kez dünya sıralamasında zirveye yükseldi. Polonyalı zaten 75 haftadır zirvedeki yerini koruyordu. Amerika Açık’ta ilk turda elenmesine rağmen Tatjana Maria en iyi Alman olmaya devam ediyor. Bir sıra gerileyerek 48’inci sıraya geriledi.