Alexander Zverev, Medvedev'e karşı yarı final öncesinde yeniden güçlendi

merabeyin

New member
Boris Becker'in net bir fikri vardı. Almanya'nın tenis efsanesi, yılın ilk Grand Slam turnuvasında Zverev'in Wimbledon galibi Carlos Alcaraz'a karşı kazandığı muhteşem çeyrek final zaferinin ardından, “Alexander Zverev Avustralya Açık'ı böyle kazanıyor” dedi. Ve aslında Zverev bu formdaki unvana aday. Dünyanın iki numarası İspanyol takımına karşı sergilediği performans, ciddi ayak sakatlığı onu yavaşlatmadan önce, Rafael Nadal'ı yarı finalde yenilginin eşiğine getirdiği Fransa Açık 2022'den bu yana en iyi performansıydı.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Melbourne'da Zverev, “O zamanlar tenisimin zirvesindeydim” dedi. Artık Olimpiyat şampiyonu bu statüye yeniden yaklaşıyor. 26 yaşındaki oyuncu, “Geçen yıl Grand Slam'lerde şampiyonluk için pek iddialı değildim” diye itiraf etti. Bu şimdi yine farklı.

Artık kendi ekibinizle sözlü kavgalara son

Zverev, “Hazırlık aşamasında son derece sıkı çalıştım” dedi. Bu aynı zamanda Zverev'in Melbourne'de ikinci turu bitirdiği bir yıl öncesine göre de bir fark. “Geçen yılın hazırlığı ayağımı geri almakla ilgiliydi. Bu sefer hazırlık aşamasında fiziksel olarak çok çalıştım, kendim üzerinde çalıştım” dedi Zverev. “Fiziksel açıdan bakıldığında benden daha fazla çalışan bir oyuncu yok.”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Zverev, fiziksel kondisyonun yanı sıra sahada yeni bir olgunluk düzeyini de deneyimliyor. Geçmişte raketleri sahada uçarken ya da tribünlerde takımıyla ara sıra tartışmalar yaşanırken, Zverev bugünlerde Yarra Nehri'nde şaşırtıcı derecede sakin ve toparlanmış görünüyor. Hem olumsuz hem de olumlu tepkiler açısından.

Zverev'e Melbourne'deki bu değişiklikle ilgili çok soru soruluyor. Onun için bu o kadar da açık değil. “Son 1,5-2 yılda daha sakinleştiğimi, daha olgunlaştığımı düşünüyorum. Bu aynı zamanda kişisel olarak da ileri bir gelişmedir” dedi Zverev. Yaklaşık iki yıl önce Meksika'nın Acapulco kentinde düzenlenen turnuvada çıldırdı ve sopasıyla hakem koltuğuna çarptı. Daha sonra kendisine gelen haklı eleştiriler onu düşündürdü ve olgunlaştırdı.

Medvedev'e karşı da yeni bir olgunluk mu var?

Zverev ayrıca bu Cuma günü yeni olgunluğu ve sakinliği deneyimleyecek (saat 9.30'dan (CET) önce değil) Eurosport) uzun vadeli rakibi Daniil Medvedev'e karşı. Zverev'in Ruslarla çok özel bir rekabeti var ve ikisi artık arkadaş olmayacak. Bu durum, bir kez daha 2023 baharında Monte Carlo'da düzenlenen son 16 turundaki olaylara odaklanan “Break Point” dizisinin ikinci Netflix sezonunun bir bölümünde de netleşiyor.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

O dönemde Zverev, üç setlik yenilginin ardından Medvedev'i bazı psikolojik oyunlarla Alman'ı umutsuzluğa sürüklediği için “dünyanın en adaletsiz oyuncularından biri” olarak tanımlamıştı. Rus kibirli bir şekilde karşılık verdi: “Kendi dünyasında yaşıyor.”

Zverev ve Medvedev kariyerleri boyunca 18 kez karşı karşıya geldi ve yalnızca geçen yıl altı düello gerçekleşti; Ruslar beş kez kazandı. Cuma günkü maç için bir ipucu var mı? Zverev için değil. Zverev, “Geçen yıl elinden gelenin en iyisini yapıyordu, bir sakatlıktan dönüyordum, kendime güvenim yoktu” dedi. “Sonra birçok şeyin seni dışarı çıkarmasına izin verdin. Geçen yıl bunu iyi bir şekilde kullandı. Umarım bu yıl farklı bir oyuncu olurum.”

Becker, Alcaraz'a karşı “en iyi Zverev”i görüyor

Çarşamba günü kesinlikle Alcaraz'a karşı öyleydi. Zverev önceki turlarda eski zayıflıklarını ortaya çıkardıktan ve çoğu zaman aşırı pasif davrandıktan sonra, devasa İspanyol'a karşı ustaca bir performans sergiledi. İlk andan itibaren agresif ve baskın olan Zverev, kariyeri boyunca en iyi oyunculara karşı bu kadar sık görülmemişti. Aynı zamanda yeni özgüveninin de bir ifadesi. Bir yıl öncesine göre en büyük farkı anlatan Zverev, “Dünyada yeniden ilk altıya girdim, yine büyük turnuvalarda, büyük maçlarda oynadım” dedi.

“Dünyada ilk altıya geri döndüm, yine büyük turnuvalarda ve büyük maçlarda oynadım.”
Alexander Zverev

Ödül: Bir Grand Slam turnuvasında ilk beşte yer alan bir oyuncuya karşı kazanılan ilk galibiyet ve dört büyük etkinlikten birinde kariyerinin yedinci yarı finali. Bir TV uzmanı olan Becker, “Bu şimdiye kadar gördüğüm en iyi Zverev'di” dedi. Eurosport.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Zverev'in kendisi geri çekildi. Memnuniyet evet, coşku hayır. Ayaklarında acı veren kan kabarcıklarıyla mücadele eden Zverev, “Yarı finaldeyim ve henüz turnuvayı kazanamadım” dedi. Dolayısıyla Perşembe günü Melbourne Park'ta gündemde sadece hafif vuruş antrenmanı vardı. Aksi takdirde her şey Medvedev için zihinsel hazırlıkla ilgiliydi. “Benim hoşlanmadığım şeyler olacak, onun da hoşlanmadığı şeyler olacak. Bu maçın bir parçası olacak” dedi Zverev.