A Ulusal Kadro Başantrenörü Ergin Ataman Fransa yenilgisini kıymetlendirdi: Mesleğimin en makus anıydı!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası son 16 çeşidi maçında Türkiye Fransa’ya 86-87 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Mücadele daha sonrası 12 Dev Adam’ın çalıştırıcısı Ergin Ataman açıklamalarda bulundu. İşte Ataman’ın kelamları:

“BİZİM İÇİN ÇOK ZORDU”

“Bu maç hakkında rastgele bir yorum yapmak istemiyorum. Duygusal manada 26 yıllık mesleğimin en berbat anıydı.Salondaki herkes Türkiye’nin kazandığını düşünürken uzatmalarda kaybetmek bizim için fazlaca zordu.

“KISMETSİZLİĞİN SON NOKTASIYDI”

Son atakta artık bir oyun yoktu. Gobert, son faulü soksaydı biz mola istemiştik. Orada bir oyun oynayacaktık. 6 saniye kala ribaund alınca Furkan doğrusunu yaptı. Faul de alsa bir daha son toptu. 2 atışa gidecektik.

Kapandılar o konumda geçemedik. 6 saniye kala tüm sahayı geçip bu biçimdesi bir atmosferde pahalandırmak sıkıntı. Kısmetsizliğin son noktasıydı. Basketbol tuhaf bir oyun. kimi vakit fazlaca büyük mutluluklar veriyor beşere. kimi vakit de bu kadar acı verici yenilgi yaşıyoruz. Oyuncularım fevkalade çaba ettiler… Ancak olmadı. Basketbol bu biçimde bir oyun. ‘Kazandım’ derken bir anda turnuvadan eleniyorsun.

BUĞRAHAN TUNCER: İMKANSIZI TEKRAR BAŞARDIK

Karşılaşma daha sonrası basın toplantısında gözyaşlarını tutamayan ulusal basketbolcu Buğrahan Tuncer ise, “Konuşacak pek bir şey yok. İkinci kere oluyor bu. Ben bu biçimde bir maç hatırlamıyorum. Herkes fazlaca üzgün. Evvel 2019, artık bu. İmkansızı yine başardık. 9 saniyede rahatça kazanacağımız maçı uzatmaya gdolayıp kaybediyoruz. Bir şey söyleyemiyorum.” sözlerini kullandı.