2024 Olimpiyatları'nın yıldızları: James, Nadal, Lyles

merabeyin

New member
Herkes onları görmek istiyor: basketbolcu LeBron James, jimnastikçi Simone Biles ve tenisçi Rafael Nadal. Deneyimli sporcular kitleleri cezbediyor. 16 yaşındaki Sky Brown gibi genç sporcular da trend sporlarda efsane olabilir. Takımları Olimpiyat zaferlerini tekrarlayabilmeyi veya ilk kez podyumun zirvesine çıkabilmeyi umuyor.


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Noah Lyles, Atletizm


“Her şeyi kazanmak ve Paris'in süperstarı olmak istiyorum”: ABD'li sprinter Noah Lyles'ın Olimpiyatlarda verdiği mesaj bu. Usain Bolt'un halefi olma yolunda ilerliyor ve bu sadece özgüven açısından değil. Lyles, geçen yılki Dünya Şampiyonası'nda Jamaikalı Bolt'tan sonra 100, 200 ve 4×100 metrelerde üçlü altın madalya kazanan ilk kişi oldu. Paris'te ayrıca 4×400 metre bayrak yarışında da yarışmak istiyor. Büyük Olimpiyat darbesi için iyi bir formda: 27 yaşındaki sporcu, ABD denemelerini 9.83 saniyelik kişisel en iyi derecesiyle kazandı. Atletizmdeki yıldız rolü için rekabet, diğerlerinin yanı sıra İsveçli sırıkla atlama dünya rekoru sahibi Armand Duplantis'ten geliyor.

LeBron James, Basketbol


“Prodigy” Victor Wembanyama ev sahibi Fransa için, Dennis Schröder dünya şampiyonu Almanya için – Olimpiyat basketbol turnuvası dünya basketbol yıldızlarıyla dolu. Ancak ABD, üç kez Olimpiyat şampiyonu Kevin Durant ve iki kez dünya şampiyonu Stephen Curry'nin forma giydiği en büyük yıldız yoğunluğuna sahip. Ancak Dream Team'in en büyük yıldızı, Kuzey Amerika profesyonel ligi NBA'in tüm zamanların sıralamasında en çok puana sahip oyuncu olan efsane LeBron James. Los Angeles Lakers'tan 2,06 metrelik dev, NBA şampiyonu oldu ve dünyanın en iyi liginde dört kez MVP (en değerli oyuncu) oldu. Multimilyoner, 2008 ve 2012'de Olimpiyat altın madalyası kazandı. Paris, 39 yaşındaki oyuncunun ABD takımı için veda maçı olacak.


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Rafael Nadal, Tenis


Olimpiyat tenis turnuvası Novak Djokovic ve Jannik Sinner'dan Alexander Zverev ve Carlos Alcaraz'a kadar süperstarların sergileneceği bir etkinlik olacak. Ancak hayranların ilgi odağı, Paris Yaz Oyunları'nın son büyük hedefi olan İspanyol Rafael Nadal olacak. Sakatlıklarla boğuşan 38 yaşındaki oyuncu, Roland Garros'taki en büyük zaferlerinin gerçekleştiği yerde onurlu bir veda etmek istiyor. Dünya sıralamasında 209 hafta boyunca zirvede yer alan Nadal, 22 Grand Slam şampiyonluğunun 14'ünü Fransa Açık'ta kazandı. 2008'den (tekler) ve 2016'dan (çiftler) sonra üçüncü kez Olimpiyat altınını kazanmaya çalışacak – en iyi şansı Alcaraz'la birlikte çiftlerde.

Katie Ledecky, Yüzme


Yüzmenin temel olimpiyat sporu büyük isimlerle doludur – ev sahibi Fransa için Léon Marchand bir kahraman olmak için gerekenlere sahipken, Tokyo 2021'de beş altın madalya ile “Olimpiyat Kralı” olan ABD'li erkekler için Caeleb Dressel yıldızlardan biridir. Ancak, 2012'de 15 yaşındayken Londra'da altın madalya kazanan ABD'li meslektaşı Katie Ledecky tarih yazabilir. Serbest stil uzmanı artık yedi kez Olimpiyat şampiyonu. Paris'te, 800 metre serbestte Olimpiyatlarda aynı yarışmayı üst üste dört kez kazanan ilk yüzücü olabilir. Ledecky ayrıca kendisini Olimpiyat tarihinin en başarılı yüzücüsü olarak taçlandırma şansına da sahip.

Teddy Riner, Judo


Judo nadiren kamuoyunun ilgi odağında olur, ancak Teddy Riner ev sahibi Fransa'nın Olimpiyat kadrosundaki en büyük efsanedir. 35 yaşındaki sporcu yakın zamanda on birinci dünya şampiyonluğunu kazandı ve 2.03 metrelik dev, Paris'te tüm zamanların rekorunu elinde tutmak istiyor. Karayipler'deki Guadeloupe adasından gelen Riner, şu ana kadar üç altın ve iki bronz madalya kazandı. Şimdi, muhtemelen son Olimpiyat katılımı olacak olan bu katılımda, iki madalya daha ekleyebilir. Riner'ın ağır sıklette yarışmanın yanı sıra, karma takım etkinliğinde de yarışması muhtemel. Yaklaşık 140 kilogram olan vücut ağırlığına rağmen, teknik olarak güçlü ve son derece çevik olarak kabul ediliyor. 2010'dan 2020'ye kadar üst üste 154 dövüş kazandı.


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Simone Biles, jimnastik


Tokyo'daki 2021 Olimpiyat Oyunları'nın en büyük konularından biri Simone Biles'ın atlamada başarısız bir denemesinin ardından takım genel değerlendirme yarışmasının finalini terk etmesiydi. Sadece 1.42 metre boyunda olan ve birkaç yıl önce takım arkadaşlarıyla birlikte ABD jimnastik takımında bir taciz skandalını kamuoyuna duyuran jimnastikçi, sebep olarak muazzam başarılı olma baskısının yol açtığı psikolojik sorunları gösterdi. Uzun bir aradan sonra, birkaç jimnastik öğesinin mucidi geçen yıl daha da güçlenerek rekabetçi spora geri döndü ve şimdi Paris için büyük bir favori olarak kabul ediliyor. Çok sayıda dünya sporcusu halihazırda dört Olimpiyat altın madalyası, ayrıca dünya şampiyonalarında toplam 23 şampiyonluk, dört gümüş ve üç bronz madalya kazandı. Hayatı bir filme çekildi. 27 yaşındaki jimnastikçi şimdi aşk şehrinde Olimpiyat mutlu sonunu yazmak istiyor.



Jimnastik süperstarı Simone Biles Paris'te yine atağa kalktı.


Jimnastik süperstarı Simone Biles Paris'te yine atağa kalktı.

Kaynak: IMAGO/ZUMA Basın Haberleri

Gökyüzü Kahverengi, Kaykay


Sky Brown, üç yıl önce Tokyo'da park kaykayı disiplininde Olimpiyat bronz madalyası kazandığında henüz 13. yaş gününü kutlamıştı. Tarihteki en genç Britanyalı Olimpiyatçının farklı bir tür yıldız olmasının tek nedeni bu değil. 2018'de ABD televizyon programı “Dancing with the Stars”ın çocuk versiyonunu kazandı ve sosyal medya kanallarında milyonlarca takipçisi var. Genç kız 2020'de bir düşüşte kafatası kırığı ve diğer hayati tehlike arz eden yaralanmalar geçirdiğinde, doğal olarak bunu Instagram'da paylaştı. 2023 dünya şampiyonu ve yıllık ekstrem spor etkinliği olan X-Games'in iki kez kazananı olarak, milyoner aynı zamanda genç trend sporunda bir spor efsanesi. Şimdi 16 yaşındaki genç sadece Olimpiyat altınını kaçırıyor.


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Nelly Korda, Golf


Nelly Korda, eski tenis profesyonellerinin kızıdır: Avustralya Açık şampiyonu Petr Korda ve Regina Rajchrtova. Ancak Nelly Korda, ebeveynleri gibi tenisteki ve Çek Cumhuriyeti'ndeki başarısını kutlamak yerine, ABD ve golfteki başarılarını kutluyor. Tokyo Oyunları'ndaki Olimpiyat zaferiyle gerçekten ünlü oldu. Sporda oldukça vasat iki yılın ardından, 25 yaşındaki oyuncu Paris Oyunları'na tam zamanında en iyi formuna geri döndü. Bu yıl sayısız turnuva zaferinin ardından, dünya sıralamasında büyük farkla bir numara. Erkekler golf turnuvası, dünya bir numarası Scottie Scheffler ve Rory McIlroy gibi yıldızlarla dolu.

Julian Álvarez, futbol


Kylian Mbappé, Lamine Yamal ve Mo Salah – en büyük futbol yıldızlarından bazıları Olimpiyat turnuvasına katılacağı düşünülüyordu. Lionel Messi, 2008'de Arjantin ile Olimpiyat altın madalyasını kazandı ve Neymar, 2016'da Brezilya ile altın madalya kazandı. Sonunda, en iyi futbolcular ya Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'na katılmaya ya da Salah'ın durumunda olduğu gibi turnuvaya Liverpool FC'de hazırlanmaya karar verdiler. FC Bayern Münih, Fransız Mathys Tel'in katılmasını engelledi. Ve böylece Manchester City'den Arjantinli dünya şampiyonu Julián Álvarez (24) kadrodaki en önemli isim olabilir. Turnuvaya yalnızca U23 oyuncuları ve takım başına en fazla üç büyük oyuncu katılmasına izin veriliyor.
 
Üst