2023’ün en büyük beş spor anı

merabeyin

New member
Alman milli basketbol takımı Dünya Kupası şampiyonluğunu kutluyor, FC Bayern ve Borussia Dortmund Bundesliga’da yürek hoplatan bir final yaşıyor ve Denise Herrmann-Wick son derece güçlü biatlon kariyerini bir başka altın madalyayla taçlandırıyor: Almanya açısından bakıldığında spor yılı 2023 bir kez daha sunabileceği çok şey vardı. Buz hokeyi ve ulusal hokey takımları da son derece başarılı bir yılı geride bırakabilirler. Almanya editoryal ağının (RND) spor portalı Sportbuzzer, geriye dönüp bakıyor ve 2023 yılında Almanya’daki en büyük beş spor anını bir kez daha sunuyor.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Almanya sansasyonel bir şekilde basketbolda dünya şampiyonu oldu

10 Eylül’de Alman milli basketbol takımı tarihinde ilk kez Dünya Kupası’nı kazandı. Dennis Schröder, Moritz Wagner ve Co.’nun finalde Sırbistan’a karşı kazandığı zafer bir sansasyondu. Heyecan verici finali az farkla ama hak ederek 83:77 (47:47) ile DBB takımı kazandı. Şu anda NBA’de Toronto Raptors’la sözleşmesi bulunan Schröder, maçın ardından Dünya Kupası’nın En Değerli Oyuncusu (MVP) bile seçildi.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Ancak Alman basketbolcular sadece finalde değil, turnuvanın diğer tüm maçlarında da başarılı oldu. Örneğin yarı finalde milli antrenör Gordon Herbert’in takımı, en sevilen ABD’ye karşı sansasyonel bir şekilde 113:111 (59:60) kazandı. Olağanüstü Franz Wagner (22 sayı) ve neredeyse durdurulamayan Andreas Obst’un (24) liderliğindeki Almanya, NBA yıldızlar topluluğuna etkileyici bir şekilde meydan okudu. Bu başarı, milli takımın 1993’teki Avrupa Şampiyonası zaferinden bu yana kazandığı en büyük zaferdi ve iki gün sonra yeniden zirveye ulaşacaktı.

Asya’daki (Filipinler, Japonya ve Endonezya) turnuvanın ardından Alman takımı Frankfurt’a döndü ve 1000’den fazla coşkulu taraftar tarafından törenle karşılandı. “Bu kadar çok kişinin geleceğini hiç beklemiyordum. Schröder o sırada sahnede “Bu çok etkileyici” dedi. Bu olağanüstü performans nedeniyle DBB takımı yakın zamanda Almanya’da yılın takımı seçildi.

Bundesliga’nın son maçında yaşanan dram

Her şey yeni bir Alman futbol şampiyonu için hazırlandı. Borussia Dortmund, 2022/23 sezonunun son maç gününe lig lideri olarak çıkarken, FC Bayern iki puan geride bekliyordu. Mainz 05 ile Revierklub’u 27 Mayıs’ta kendi Signal Iduna Park’ında 80.000’den fazla seyircinin önünde gerçekleştirilebilecek bir görev bekliyordu. Maç başlamadan önce bile şehirde bir parti havası vardı. Herkes Münih takımının üst üste on birinci şampiyonluğunu elde edemeyeceğinden emindi.

Ancak işler tamamen farklı gelişti: BVB için gün planlandığı gibi gitmedi ve sonunda Bundesliga tarihinin en büyük dramlarından biri haline geldi. Antrenör Edin Terzic’in takımı Mainz ile 2-2’lik beraberliği aşamadı ve kesin olduğunu düşündükleri şampiyonluğu kaybetti. Devre arasında tamamen şaşkına dönen Dortmund takımı 0-2 gerideydi. FC Bayern’in 1. FC Köln’ü 2-1 mağlup etmesi ve gol farkının daha iyi olması nedeniyle Siyah-Beyazlılar, aynı puanla bir kez daha sadece ikinci sırada kaldı. BVB’nin bakış açısına göre özellikle acı: Jamal Musiala, Münih adına şampiyonluğu belirleyen golü maçın 89. dakikasında attı.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Almanya, Buz Hokeyi Dünya Kupası’nda tarih yazdı

Alman milli buz hokeyi takımı, inanılmaz bir kararlılık ve rakipsiz bir takım ruhuyla, Mayıs ayında Finlandiya ve Letonya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda sansasyonel bir şekilde finale çıktı. Bir DEB seçimi bu başarıya en son 1930’da ulaşmıştı (!). Finalde rekor sahibi Kanada’ya karşı 2:5 (1:1, 1:1, 0:3) mağlup olmasına rağmen, Alman takımı tarih yazdı ve taraftarların kalbini kazandı.

Ancak başlangıçta durum hiç de öyle görünmüyordu: DEB takımı turnuvanın ilk üç maçının tamamını kaybetti ve ancak daha sonra yoluna devam edebildi. Milli teknik direktör Harold Kreis’in takımı daha sonra arka arkaya altı galibiyet elde etti. Alman takımının artık kazanamaması finale kadar mümkün değildi. “Başarının anahtarı büyüklerle rekabet edebileceğimize olan inancımızdır. Onlarca yıl önce maç buzda değil soyunma odasında kaybedilirdi. Artık durum farklı. İnsan olarak ve takım olarak olgunlaştık” diyen kaptan Moritz Müller, Almanya’nın final öncesi başarısını anlattı.

Sonraki yenilgiye rağmen Almanya, buz hokeyi sahnesine geri dönmeyi başardı. Bu aynı zamanda Almanya’nın yılın takımı seçimlerinde ikinci sırada yer almasıyla da doğrulanıyor.

Herrmann-Wick’in muhteşem vedası

Geçen Mart ayında Denise Herrmann-Wick başarılı biatlon kariyerine son verdi. Veda sezonunda herkese bir kez daha gösterdi ve kendi evinde Thuringia’nın Oberhof kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda sprintte altın madalya kazandı. 35 yaşındaki oyuncu, dünya şampiyonalarında genel olarak iki altın, altı gümüş ve bir bronz madalya kazandı. Olimpiyat Oyunlarında ayrıca bir altın madalya ve iki bronz madalya bulunmaktadır. Bu kış gösterdiği etkileyici performans nedeniyle yakın zamanda Almanya’da Yılın Kadın Sporcusu seçildi.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Biatlon: Dünya Şampiyonası, 7,5 km sürat, kadınlar.  Almanya'dan Denise Herrmann-Wick altın madalyasını takdim ediyor.

Kros kayağı parkurları ve tüfekler yerine Roland Kaiser: Herrmann-Wick yeni keşfettiği özgürlüğün tadını nasıl çıkarıyor?

Kariyerinin sonunda, Kasım ayının sonunda Sportbuzzer’a verdiği röportajda, Dünya Kupası’nda, özellikle de kendi ülkesinde tekrar altın madalya kazanmanın “çılgınlık” olduğunu söyledi ve şunu ekledi: “Uzun zamandır bunun hayalini kuruyordum. , böylesine büyük bir etkinlikte iki atış Sıfır hata. İkinci atıştan sonra kaçtığımda önde olabileceğimi biliyordum ve son turda her şeyimi verdim. Bundan sonra tamamen özgürdüm.”

Artık eski bir biatloncu olarak farklı bir hayat yaşıyor. “Kocam ve ben bir ev inşa ediyoruz ve Ekim ayında yaşam koçluğu konusunda uzaktan eğitim kursuna başladım. “Artık evde olmak, ailemle ve arkadaşlarımla buluşmak ve normalde yapmaya vaktim olmadığı şeyleri yapmak istiyorum” diye açıkladı. Ancak randevu takvimi hala “dolu”.

Hokey adamları uzun kuraklık dönemine son verdi

Basketbolcular ve Denise Herrmann-Wick’in yanı sıra, Alman milli hokey takımı da 2023’te dünya şampiyonu oldu. Milli antrenör André Henning’in takımı, 29 Ocak’ta Bhubaneswar’da oynanan finalde, son şampiyon Belçika’yı penaltı atışlarında 5-4 mağlup etti. Hindistan – böylece Dünya Kupası şampiyonluğu olmayan 17 yıllık kuraklığa son verildi. Erkek hokey takımı son büyük şampiyonluğunu 2013 yılında Avrupa Şampiyonası’nda kazandı. Almanya’da yılın takımı seçiminde hokey takımı basketbolcular ve milli buz hokeyi takımının ardından üçüncü oldu.