2011 Dünya Kupası’nda İsveçli futbolcular cinsel organlarını çıplak bırakmak zorunda kaldı.

merabeyin

New member
İsveç kadın milli futbol takımı oyuncuları, görünüşe göre Almanya’da düzenlenen 2011 Dünya Kupası’nda cinsel organlarını açmak zorunda kaldılar. İngiliz Guardian’a göre eski milli oyuncu Nilla Fischer, bu şekilde tüm oyuncuların gerçekten kadın olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini bildirdi. Bu “aşağılayıcıydı”.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Fischer, 2001’den 2022’ye kadar İsveç için forma giydi ve 2013’ten 2019’a kadar VfL Wolfsburg ile sözleşmesi vardı. Yeni otobiyografik kitabı “Yarısını Bile Söylemedim”de (yarısını bile söylemedim) şüpheli önlem kamu. Uzun süredir İsveç milli takımının kaptanlığını yapan Fischer, “Bize ‘aşağıda’ önümüzdeki birkaç gün tıraş olmamamız ve cinsel organlarımızı doktora göstereceğimiz söylendi,” diye yazıyor. Tıraş olayını kimse anlamadı ama biz söyleneni yapıyoruz. Oyuncular reddetmeyi düşündüler. Ancak kimse Dünya Kupası’na katılma riskini almak istemedi. “Ne kadar hasta ve aşağılayıcı hissettirirse hissettirsin, sadece halletmemiz gerekiyor,” diye yazıyor.

Fizyoterapist muayene yaptı


38 yaşındaki İsveçli Aftonbladet gazetesine verdiği röportajda prosedürü anlattı. Eşofmanını ve iç çamaşırını aynı anda çıkardı. Muayeneyi yapan fizyoterapist başını salladı, “evet” dedi ve ardından sırtı kapısına dönük bir doktora baktı. Doktor daha sonra bir not aldı ve yandaki kapıyı çalmaya devam etti.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun

Ekvator Ginesi takımındaki erkek oyuncularla ilgili söylentiler


2001 Kadınlar Dünya Kupası’nın başlamasından iki hafta önce FIFA, cinsiyet tanıma konusunda takımların bir beyanname imzalamasını gerektiren yönergeler yayınladı. Fifa’ya göre bu, “doğru cinsiyeti” sağlamalıdır. 2011 yılında İsveç takım doktoru olan Mats Börjesson, testlerin Fifa’dan gelen bir talimat sonucu yapıldığını açıkladı. Daha önce Ekvator Ginesi takımında erkek oyuncuların olduğu söylentileri ortaya çıkmıştı.

Guardian’a göre İsveçli oyuncuların neden bu şekilde incelendiği belli değil. Bir alternatif yanaktan sürüntü olabilirdi; onlarca yıldır yaygın olarak kullanılan bir yöntem.

FIFA, ifşaya kısa ve öz bir şekilde tepki gösterdi. “Nilla Fischer’in deneyimi ve 2011 Kadınlar Dünya Kupası’nda İsveç milli takımı tarafından gerçekleştirilen cinsiyet doğrulama testleri hakkında yaptığı son açıklamalara dikkat çekiyorum.”


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


RND/baba
 
Üst