2 Kilo Salatalıktan 4 Kilo Turşu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar turşu severler burada mı ?az gereçle 4 kavanoz turşu elde etmeye ne dersiniz. Çok lezzetli kütür kütür şipşak bir tanım. Ben daima bütün salatalıktan yapardım bu sefer doğrayarak yaptım,gerçekten tadıyla tuzuyla tam ölçü turşu tanımı istiyorsanız gerçek yerdesiniz. 2 kg salatalıktan 4 adet 1 kg’lık turşu çıktı. Öncelikle püf noktalarından bahsetmek isterim.
- 2 kilo kornişon salatalık
- 3 adet kapya biber
- 4 adet havuç
- 1 adet limon
- Yarım demet maydanoz
- 1 büyük baş sarımsak
- 4 çay kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 4 çay bardağı üzüm sirkesi (125 ml çay bardağı ile )
- Kaynar su
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar turşu severler burada mı ?az gereçle 4 kavanoz turşu elde etmeye ne dersiniz. Çok lezzetli kütür kütür şipşak bir tanım. Ben daima bütün salatalıktan yapardım bu sefer doğrayarak yaptım,gerçekten tadıyla tuzuyla tam ölçü turşu tanımı istiyorsanız gerçek yerdesiniz. 2 kg salatalıktan 4 adet 1 kg’lık turşu çıktı. Öncelikle püf noktalarından bahsetmek isterim.
- Püf noktası;.Sebzelerin tertemiz yıkanmış bulunmasına üzerinde hiç bir kalıntı olmamasına dikkat edelim.
- Kullandığınız sebzeler de hiç bir vakit ezik ve çürük olmaması gerekiyor, taze bulunmasına dikkat edelim.
- Sebzeleri doğrama kısmı size kalmış lakin hepsinin eşit doğranması da lezzetli olması konusunda dikkat edilecek değerli ayrıntılardan.
- Kullanıcağınız kavanozlarda leke dahi olmaması lazım,aksi takdirde turşunuzun bozulmasına niye olucaktır.
- Kullanıcağınız kapakların daha evvel hiç kullanılmamış bulunmasına dikkat edin. Kapakları kaynatın.
- Kavanozlara zerzevatları koyduktan daha sonra bıçak sayesinde havasını alın.
- Kaynar suya dikkat edin. Ilık ya da sıcak olmasın kaynar olsun. Fokur fokur kaynasın.
- Kavanozu kapatmadan evvel ağız kısmında az boşluk bırakın.
- Kavanoz kapağını kapatmadan evvel ağız kısımlarını denetim edin,hiç bir kalıntı olmasın var ise peçeteyle silin.
- Kapakları kapatır kapatmaz,kavanozları karşıt çevirin. bu türlü hava almasını engellemiş olup vakumlama sürecini yapmış olup turşunuzun bozulmadan kalmasını sağlamış olursunuz.
- Kavanozlar 1 gün zıt çevrilmiş bir biçimde bekletilip,ertesi gün eski haline getirip,serin ve güneş görmeyen bir yerde koruma edin.
- 5 günün sonunda turşunuz rengini alıp,yenilmeye hazır hale gelecektir.
- Bir bıçak sayesinde kapağın havasını alıp,kapağını alıp daha sonrasında buzdolabında koruma edin.
- Tüm materyalleri güzelce yıkayıp geniş bir kapta gelişi hoş, eşit doğrayarak karıştıralım.
- Son olarak sarımsakları da ekleyip tekrar karıştıralım.
- Ardından kavanozlara eşit bir biçimde dolduralım.
- Her bir kavanoza sırasıyla 1 çay kaşığı şeker,1 yemek kaşığı kaya tuzu,1 çay bardağı üzüm sirkesi koyup,üzerine limon ekleyip kaynar suyu,ekleyip bir bıçak sayesinde kavanozun ortasındaki havayı alıyoruz. Yapıcağınız her turşu tanımında bu süreci yapabilirsiniz.
- Ardından her bir kavanoza kaynar su doldurup üzerine saplarıyla birlikte ayıklamış olduğum maydanozları ekleyip,biraz daha kaynar su ekleyip boşluğu doldurup daha evvel hiç kullanılmamış,olan kapakları, kapatıp hiç hava almadığına emin olduktan daha sonra zıt çevirip tüm kavanozların,bütün materyallerle, homojen olması için sallıyoruz.
- İster 5 gün daha sonra aç ye ister kışa sakla. Deneyeceklere afiyet olsun.